Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna med tillhörande svar för att vår ambition är att vara så tydliga och utförliga som möjligt. Har du andra frågor eller vill ha mer information om något, kontakta oss eller skriv till info@k-villan.se.

Innan byggnation

_Varför ska jag välja K Villan?

K Villan erbjuder dig mest hus för pengarna, vår standard är framtaget för att du inte ska behöva göra en massa dyra tillval för att få ditt drömhus. Det är helt enkelt ett komplett erbjudande och det gör att du vinner i slutändan på att anlita oss. Du kommer från start till mål veta vad huset kommer kosta dig och det kommer ge er en extra trygghet. Hos oss har du även en och samma kontaktperson under hela resan för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Du ska välja K Villan för att det kommer att vara det bästa valet för dig och din plånbok.

_Vad menas med totalentreprenad eller nyckelfärdigt?

Som ansvarsfull hustillverkare är det viktigt för oss att vi erbjuder totalentreprenad även kallat nyckelfärdiga hus, vilket innebär att du skriver ett enda kontrakt med oss som husleverantör så tar vi hela ansvaret för husleveransen och för entreprenadens utförande. Hos K Villan får ni en totallösning där allt ingår, begreppet totalentreprenad eller nyckelfärdiga hus och vad som ingår i det kan skilja sig åt en hel del mellan husleverantörerna och därför är det viktigt att ni jämför.

_Har ni något visningshus?

Just nu har vi inga visningshus, men som kund har du möjlighet att besöka pågående projekt tillsammans med en säljare.

_Vad tillkommer på priset jag ser på er hemsida?

Priset du ser på vår hemsida kommer att vara en del av den totala produktionskostnaden, När du kontaktar vår representant får du därför även en produktionskostnadskalkyl som beskriver de kostnader du har för tomt, markarbeten, avgifter och bygglov. Du får då ett komplett pris och kostnadsöversikt över ditt husköp.

_Ingår grunden i priset?

Ja det gör den, läs mer om vår grund här!


Säljer ni tomter också eller måste jag ordna det själv?
 

Det händer att vi även har tomter till salu, men det absolut vanligaste är att kund har egen tomt som hen vill bygga på.

_Kan jag förändra husets planlösning?

Vår affärsidé som husleverantör är att erbjuda dig ett noga genomtänkt urval av hustyper med fastställda planlösningar framarbetade av våra arkitekter med hög grundstandard och funktionalitet i centrum. Att alla planlösningar är fasta bidrar till att K Villan kan hålla en bra prisbild.

_Vilka försäkringar har jag?

Det ingår en färdigställande försäkring och vid totalentreprenad ingår även en tioårig nybyggnadsförsäkring, försäkringarna tecknas hos Gar-Bo.

_Vem utser kontrollansvarig?

En kontrollansvarig, KA, för byggprocessen ska alltid utses av dig. Denna har som uppgift att se till att alla kontroller görs som är nödvändiga för att kraven i bygglagstiftningen ska följas. KA måste vara certifierad, registrerad hos Boverket och vara fristående från de andra som är inblandade i byggprocessen.

_Kommer vi att ha möten under byggnationens gång?

Ja, du kommer att få medverka i ett flertal byggmöten ihop med din representant från K Villan, för att bli ordentligt uppdaterad med jämna mellanrum.

_Vilka entreprenörer anlitar K Villan?

Våra underentreprenörer är duktiga hantverkare som fått utbildning och ordentligt med information kring vår produkt. De förstår vikten av att förvalta och slutföra ett K Villan hus på bästa möjliga vis. Självfallet representerar dem oss på vår byggarbetsplats och förväntas visa professionalism därefter.

_Finns det någon möjlighet att åka och titta på huset invändigt under byggnation?

Ja självfallet ska ni få följa utvecklingen så nära inpå som ni vill, men eftersom det är en byggarbetsplats tills det står färdigt så vill vi gärna att du kontaktar din representant hos K Villan innan för att avtala om en lämplig tid för ett besök i huset.

Efter byggnation

_Hur går en slutbesiktning till?

Slutbesiktning görs på samtliga av K Villans hus, oberoende av entreprenadform. På slutbesiktning är även du som kund, din representant från K Villan och kontrollansvarig med. Besiktningsmannen sammanställer eventuella anmärkningar i ett besiktningsutlåtande (protokoll). Som åtgärdas omgående av K Villans entreprenörer.

_Hur fungerar det med en 2-års besiktning?

Skulle ni vilja det så genomför vi en kostnadsfri 2-årsbesiktning för att kontrollera om det uppstått något sedan huset byggdes som behöver åtgärdas. Genomförs inom 2 år från slutbesiktning.

Föli oss

  • Gri Facebook Simge
  • Gri Instagram Simge
  • Gri YouTube Simgesi
  • Gri Heyecan Simge
  • Gri Pinterest Simge
Kontakt

Vill du bli kontaktad

 

K Villan  AB

Org nr: 559117-4916

Mediavägen 4

438 91 Landvetter

info@k-villan.se

031-753 75 82

Mån-Fre 09-17

Engagemang

© All rights reserved. K Villan 2019

All images are © each office/photographer mentioned.

logo small.png