Har berattar vi i 10 enkla steg hur du bygger eget hus med K-Villan

1.

Träff och tomtbesök (checklista inför mötet?)

Det första steget som du tar mot ditt nya hus är att träffa någon av våra representanter som blir din kontaktperson hela vägen tills huset är färdigt. Kanske har du redan en färdig tomt och då kan det vara bra att ta med tomtkartan bl.a. för att få en överblick över vilken husmodell som ni fattat tycke för samt hur den skulle passa på just er tomt. Nu är det även läge att se över vilka kostnader som tillkommer för markarbeten på tomten. Representanten följer med er för att se tomten tillsammans och därefter förbereddes en offert för markarbeten ihop med offerten för huset, detta innebär att du som konsument har ett fast pris för hela byggnationen. Du får även en produktionskalkyl som beskriver samtliga kostnader som tillkommer utöver det vi offererar till er kostnader som för tomt, avgifter, bygglov och lån.

2.

Träffa banken (checklista inför mötet?)

Nu är det dags för dig att gå igenom produktionskalkylen med din bank för att kunna upprätta en boendekalkyl och förslag om finansiering. Banken kommer även vilja veta mer om tomten ni tänkt bygga på för att kunna ta fram en förhandsvärdering, detta för att räkna på hur mycket huset kommer att vara värt när det är färdigt. Utifrån förhandsvärderingen beräknar banken sedan hur stor din egen insats i lånet blir. När banken sett över allt och om dem godkänner din förfrågan om finansiering för byggnationen kommer du i första skedet få ett så kallat byggnadskreditiv, vilket innebär en tillfällig finansieringslösning som används när man finansierar en nybyggnation. När byggnationen är färdig läggs kreditiven om till ett bolån.

3.

Avtal

Vi på K Villan rekommenderar dig som konsument att välja vår totalentreprenad för er trygghet, att själv anlita entreprenörer kan bli en kostsam affär och risk för tapp i kvalitet. Med det sagt så innebär vår totalentreprenad att ni skriver på ett enda kontrakt med oss, resten sköter vi medan du lugnt kan ägna dig åt annat. Representanten upprättar ett köpekontrakt om totalentreprenad och en betalningsplan.

4.

Söka bygglov

Vi på K Villan hjälper dig med allt som har med din bygglovsansökan att göra. Beviljandet av bygglov tar lite olika lång tid beroende på vilken kommun du ska bygga i. Priset för en bygglovsansökan kan också skilja sig åt från kommun till kommun. Din representant kommer att ge dig en mer detaljerad information kring bygglovsansökningen.

5.

Tillverknings- och leveransorder

Nu när bygglovet är beviljat och du är klar med dina eventuella tillval gör vi i ordning en tillverknings- och leveransorder. Nu läggs huset in i vår produktionsplanering och du får ett preliminärt datum för leverans och färdigställande. Finansiering ses över en sista gång och spärrförbindelse upprättas av dig och din bank. Spärrförbindelsen låser ett belopp som säkerhet för din husleverantörs räkning. Den spärrade summan ska vara samma som framgick i totalentreprenadavtalet. K Villans betalningsplan ser ut på följande sätt:


          - 15% av avtalad total summa när grunden till huset står färdigt.
          - 25% av avtalad total summa när huset är stomrest.
          - 10% av avtalad total summa när kök och badrum är på plats.
          - Resterande 50% betalas in efter godkänd slutbesiktning.

6.

Schakt och grund

Kommunen gör utsättningen av husets läge och entreprenörerna anländer och markarbetet påbörjas. Som grund bygger vi alltid med platta på mark med ingjutna slingor för golvvärme.

7.

Tillverkning av hus

Nu påbörjas produktionen av ditt hus i vår fabrik, detta sker givetvis i torra och varma lokaler utan påverkan av regn, vind och kyla. Sedan lastas huset på lastbil och levereras till byggplatsen. Husets yttre monteras på 1-3 dagar och är därefter väder- och vindtätt.

8.

Interiört

Nu börjar vi det invändiga arbetet, som är lite mer tidskrävande. Vi anlitar skickliga hantverkare, somverkligen kan sina uppgifter, så ni kan i lugn och ro se på hur ert drömhus skapas.

9.

Slutbesiktning

Slutbesiktning görs på samtliga av K Villans hus, oberoende av entreprenadform. På slutbesiktning är även du som kund, din representant från K Villan och kontrollansvarig med. Besiktningsmannen sammanställer eventuella anmärkningar i ett besiktningsutlåtande (protokoll). Som åtgärdas omgående av K Villans entreprenörer.

10.

Inflyttning

Välkommen hem till ditt nya drömhus!

10 enkla steg

Så här bygger vi hus

Standard 

och tillval

SMART HOME 

Försäkringar

Föli oss

  • Gri Facebook Simge
  • Gri Instagram Simge
  • Gri YouTube Simgesi
  • Gri Heyecan Simge
  • Gri Pinterest Simge
Kontakt

Vill du bli kontaktad

 

K Villan  AB

Org nr: 559117-4916

Mediavägen 4

438 91 Landvetter

info@k-villan.se

031-753 75 82

Mån-Fre 09-17

Engagemang

© All rights reserved. K Villan 2019

All images are © each office/photographer mentioned.

logo small.png